Vanbinsbergen Playstation – Tales Without Words tour

Vanbinsbergen Playstation – Tales Without Words tour

big ensemble, Jazz, Modern European vr 8 sep 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

playstation

Het eerst concert van het seizoen 2017/2018 is met VANBINSBERGEN PLAYSTATION. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich ontwikkeld tot een graag gezien ensemble voor festivals en clubs. Begonnen ooit op Jazz in Duketown, stonden ze al snel op North Sea Jazz. (zie trailer). Publiek is enthousiast, de CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs! Er staan prachtige recensies op de website. Voorjaar 2017 kwam bij Challenge het tweede album uit: Tales Without Words. Dit is een conceptalbum, erg mooi, anders van karakter, beetje mysterieus.

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (met Anton Goudsmit) weer opgepakt. De tijd was er na ruim vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecten rijp voor! Van Binsbergen heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, die zijn bestaansrecht op een eenmalig optreden tijdens het BrokkenBal maart 2014 direct bewees. Na een jaar besloten ze als band door te gaan en in mei 2015 hadden ze hun première onder deze naam op Jazz in Duketown. Die eerste twee concerten werden opgenomen en daarvan verscheen bij Challenge de CD ‚live’.

METE ERKER tenorsax basklarinet, MIGUEL BOELENS altsax sopraansax, MORRIS KLIPHUIS hoorn trompet, JOOST BUIS trombone lapsteel, ALBERT VAN VEENENDAAL prepared piano, CORRIE VAN BINSBERGEN gitaar, DION NIJLAND bas, YONGA SUN drums

logo_jazzhelden-live

Corrie van Binsbergen is een #jazzheld !

Jazzhelden.nl is een nieuw initiatief van het Nederlandse Jazz Archief en vertelt Het verhaal van de Nederlandse Jazz… Op de site staan profielen van de meest gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Het biedt maar liefst 100 gefilmde portretten van Nederlandse jazzmusici. Op de site zie je bij “Jazzhelden Live waar jouw favoriete jazzheld binnenkort optreedt! Dus zeker een bezoekje waard.

Ga naar jazzhelden.nl en bekijk hier het uitgebreide VIDEO PORTRET van Corrie van Binsbergen! Wie is jouw favoriete ? Laat het weten via Twitter met “#jazzheld”!

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply