Yuri Honing Acoustic Quartet – Het verlangen van Yuri Honing

Yuri Honing Acoustic Quartet – Het verlangen van Yuri Honing

vr 3 mrt 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Yuri liggend

Yuri Honing

Nieuwe muziek vol verleidelijke grooves van saxofonist Yuri Honing, al jaren aan de internationale top door samenwerkingen met o.a. Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf. Zijn veel bekroonde album Desire staat in het teken van verlangen, een muzikale ervaring vol verleidelijke grooves en spirituele uithalen rondom de sound van de saxofonist die zo dicht op de menselijke stem staat. Inmiddels is hij alweer druk aan het componeren voor de opvolger van Desire.

Boy Edgar Prijswinnaar Yuri Honing maakt in 2015 met Desire een nu al historisch album. Desire kreeg de onderscheiding  “Album van het Jaar 2015” en de “Edison Jazz Nationaal 2016”  De bevestiging van een reputatie, want Yuri Honing is al jaren top. Hij behoort tot één van de beste tenorsaxofonisten van zijn generatie. Van een groeiend aantal harten. Ook door zijn bijdragen in DWDD. ‘Honing speelt prachtig,’ schrijft Het Parool. En NRC: ‘Van oerbegeerte tot fantasie is de muziek met subtiel slagwerk, zachte bas en kietelend pianowerk in al zijn eenvoud doordacht.’ In Het verlangen van Yuri Honing maak je kennis met zijn kunsten. Met langgerekte, meeslepende toonreeksen. Met zijn Acoustic Quartet. Wars van genres. Wars van grenzen.

‘One of the most fearless and creative saxophonists of the moment,’ zegt The Times. En zo is het. Naar Yuri Honing kunnen wij altijd heel zoet verlangen.

Yuri Honing tenorsaxofoon, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson bas, Joost Lijbaart drums

logo_jazzhelden-live

Yuri Honing is een #jazzheld !

Jazzhelden.nl is een nieuw initiatief van het Nederlandse Jazz Archief en vertelt Het verhaal van de Nederlandse Jazz… Op de site staan profielen van de meest gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Het biedt maar liefst 100 gefilmde portretten van Nederlandse jazzmusici. Op de site zie je bij “Jazzhelden Live waar jouw favoriete jazzheld binnenkort optreedt! Dus zeker een bezoekje waard.

Ga naar jazzhelden.nl en bekijk hier het uitgebreide VIDEO PORTRET van Yuri Honing! Wie is jouw favoriete 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply