Verstappen! – presentatie album ‘Oase van Licht’ – Tilburgse Muziekmarathon 2017

Verstappen! – presentatie album ‘Oase van Licht’ – Tilburgse Muziekmarathon 2017

za 10 jun 2017 - gratis entree - entree €5.00 - €8.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook


VERSTAPPEN

Roland Verstappen na 20 jaar opnieuw op weg naar de hitlijsten

Ken je hem nog? De meezinger ‘Helemaal niets’ van Roland Verstappen? Terwijl de in 1993 door Peter Koelewijn geproduceerde hitsingle het nog steeds goed doet op menig karaoke feestje, komt de zanger anno 2017 met een nieuw geluid. Op het album ‘Oase van Licht’ laat hij als voorman van de band Verstappen horen hoe hij door de jaren muzikaal is gegroeid. De release is vanaf xxx verkrijgbaar en verrast met een volwassen en vernieuwende Nederpop sound. Onveranderd is het vuur waarmee dit ten gehore wordt brengt. Dat is niets minder dan in ‘93.

Lichtvoetige diepgang
Opnieuw beginnen, leren loslaten, naar liefde zoeken en kracht in jezelf vinden. Verstappen schikt er niet voor terug, maar maakt er muziek van. De band verwerkt de soms zware thema’s in een lichte melodie die klinkt als Nederlandstalige Americana. NL-Roots, noemen de mannen dat. Het resultaat van dit muzikale proces? Een kersverse CD die nergens zwaar aanvoelt maar wel ergens over gaat. ‘Oase van Licht’ varieert van swingende meezingers tot nummers die je aan het denken zetten. De volwassenheid, muzikaliteit en eigenheid waarmee dit gebeurt loopt als een rode draad door het album.

Live opnames
‘Oase van Licht’ is het eerste album van Roland Verstappen als onderdeel van een band. En juist die band en de dynamiek tussen de leden is bepalend voor de sound. Zo werd vrijwel het gehele album live ingespeeld. Door samen te spelen in plaats van aparte sporen op te nemen is het album meer dan de som van afzonderlijke muzikale lagen. Het is een afgerond harmonieus geheel waar je de gezamenlijke passie van de bandleden door de noten heen hoort. Bijkomstig voordeel: al wat op het album staat is precies zo op het podium mee te beleven.

Van solo naar samen
“Het was even wennen, werken met een band” meldt voorman Roland.  “Na een paar hitsingles en vier albums als solist was het tijd voor iets anders. Ik belde bassist Marco van der Velden en twee weken later repeteerde ik voor het eerst met band. Door feedback van Marco en drummer Frans Damen heb ik heel duidelijk beseft dat het niet om mij gaat, maar alleen het liedje telt. Hun moed om commentaar te geven en de muzikale kunde van Leon Groeneveld (toetsen, accordeon, zang) en Toer Greve (gitaar) heeft die ontwikkeling mogelijk gemaakt.”

Verstappen 2.0
Met Oase van Licht heeft Roland Verstappen, zoals we hem kennen uit de jaren 90, zichzelf muzikaal opnieuw uitgevonden. Met hetzelfde vuur als in zijn jonge jaren, maar nu met band en meer talent zien we een verbeterde versie van de muzikant. Of Verstappen hiermee weer tracks neerzet die over twintig jaar nog mee worden gezongen zal de tijd vertellen. Aan de kwaliteit van de muziek en het enthousiasme van de muzikanten zal het niet liggen.

Dit concert is onderdeel van de Tilburgse Muziekmarathon 2017. Een muzikale karavaan die in juni de hele stad, dus alle wijken, dorpen, buurten en het centrum, verbindt. Verbinding is het doel. De Tilburgse Muziekmarathon betekent elke dag in een andere wijk zes uur lang overal muziek. De manifestatie wordt op donderdag 22 juni in PaRaDoX afgesloten met Iris’ Wijsje. Info: http://muziekmarathon.tilburg.com.
In juni zijn in Paradox de volgende concerten onderdeel van Tilburgse Muziekmarathon:
Vr  09 juni – Flor de Amor – Za 10 juni – Verstappen – Za 17 juni – Barrelhouse – Do 22 juni – Iris Wijsje

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply