‘Palmen en Pennen’ – een avond met drie auteurs in teken van Surinaamse literatuur

‘Palmen en Pennen’ – een avond met drie auteurs in teken van Surinaamse literatuur

actualiteit, infotainment, literair, poetry do 3 mei 2018 - entree gratis - aanvang 19:30 zaal open 19:00 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Rihanna-Jamaludin

Michiel van Kempen

Chris-Polanen

Avond met drie auteurs in teken van Surinaamse literatuur – ‘Palmen en Pennen’. Locatie evenement is De Kennismakerij (De Spoorzone).

Suriname staat donderdagavond 3 mei centraal tijdens de literaire manifestatie ‘Palmen en Pennen: geschreven Suriname’ in De Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone. De Stichting Cools, Paradox en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben daartoe de handen ineen geslagen en een drietal auteurs uitgenodigd: Michiel van Kempen, Rihanna Jamaludin en Chris Polanen. De toegang is gratis, reserveren aanbevolen!

Zij houden alle drie een korte lezing en gaan daarna in gesprek met het publiek en journalist Joep Trommelen, tevens bestuurslid van de Stichting Cools. De drie auteurs zijn Michiel van Kempen, Chris Polanen en Rihanna Jamaludin, die een thuiswedstrijd speelt. Ook de Tilburgse stadsdichter Onias Landveld, eveneens met een Surinaamse achtergrond, speelt een rol tijdens de avond. ‘Palmen en Pennen’ begint om 19.30 en het programma duurt circa twee uur.

MICHIEL VAN KEMPEN
Michiel van Kempen publiceerde twee jaar geleden ‘Rusteloos en overal – het leven van Albert Helman’, een vuistdikke biografie over een van Suriname’s belangrijkste schrijvers, die daarnaast – onder andere – ook nog diplomaat, politicus en journalist was. Helman zag in zijn leven Suriname richting de onafhankelijkheid gaan. Zijn biografie is dan ook naast een persoonlijk verhaal indirect het verhaal over een land dat op eigen benen moest leren staan. Biograaf Van Kempen werkte tien jaar aan zijn boek en geldt als autoriteit op het gebied van de Surinaamse literatuur. Hij is bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

RIHANNA JAMALUDIN
Rihanna Jamaludin kwam in 1983 naar Nederland. Haar eerste roman was ‘De Zwarte Lord’, die in 2009 verscheen en zich afspeelt in het Suriname van de negentiende eeuw. Daarna verschenen er nog twee romans van haar hand: ‘Kuis’ (2012) en de pas verschenen jongerenroman ‘Luchtdanser’. In haar lezing 3 mei staat ‘de vergeten elite’ centraal, het onderwerp van De Zwarte Lord.

CHRIS POLANEN
Chris Polanen debuteerde vorig jaar als romanschrijver met ‘Waterjager’, dat zich afspeelt in de nabije toekomst, als Paramaribo als gevolg van de opwarming van de aarde voorgoed onder water is komen te staan. Het verhaal draait om de broers Jean Christoph en Joshua. De laatste keert vanuit Nederland terug naar de ondergelopen stad als hij verneemt dat hun beider vader daar gestorven is. Polanen (1963) is in Suriname geboren en getogen en kwam als 20-jarige naar Nederland. Naast schrijver is hij dierenarts in Amsterdam. Hij begon met schrijven uit heimwee naar Suriname.

‘Palmen en Pennen’ is een samenwerking tussen de bibliotheek, Paradox en de stichting Cools, die vooral bekend is van de jaarlijkse grote boekenmarkt in Tilburg in augustus. Cools gaat zich daarnaast ook bezighouden met in samenwerking met andere partijen vormgeven aan haar missie: de promotie van de liefde voor het boek. Reserveer een plaats in De Kennismakerij via deze website of door middels van een mail aan lilyspaan@bibliotheekmb.nl

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply