Young VIP Tournee 2017: Okabe Family & Xavi Torres Trio

Young VIP Tournee 2017: Okabe Family & Xavi Torres Trio

vr 28 apr 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Okabe_Family

Altsaxofonist Genzo Okabe en pianist Xavi Torres zijn de Young VIPs van 2017, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazzclubs. De twee musici presenteren hun eigen ensembles.

Programmeurs van de toonaangevende jazzclubs van ons land kiezen jaarlijks de Young VIPs, de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar kozen zij de jonge, van origine Japanse altsaxsofonist Genzo Okabe. De van origine Spaanse pianist Xavi Torres won met zijn trio de Dutch Jazz Competition en is daarmee ook geselecteerd. Vanaf deze april touren zij als Young VIPs door heel Nederland.

Genzo Okabe is geboren in Tokio, Japan. Genzo verhuisde naar Italië, waar hij zijn diploma klassiek saxofoon aan het Conservatorium di Musica di Perugia behaalde. Vervolgens de master studie jazz saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Zijn Okabe Family, opgericht in 2009 is een traditioneel akoestisch jazzkwartet, echter, de groep heeft als doel het verleggen van grenzen van wat een dergelijke groep kan bereiken op het gebied van geluid en complexiteit van de textuur. Opvallend is dat het kwartet eveneens een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen heeft: Miguel Rodriguez, de Young VIP van 2014!

Het Xavi Torres Trio combineert typische piano-triopatronen met avontuur, terwijl vreugde en toewijding voortdurend op een hoog niveau getoond worden. Als pianist en componist vertelt de Spaanse Xavi Torres een eigen verhaal met sterke aandacht voor detail. Momenteel is hij woonachtig in Amsterdam, waar hij zijn master in jazzpiano en de bacheloropleiding in klassieke piano aan het Conservatorium afmaakt. In maart 2015 won hij de Keep An Eye International Jazz Award met zijn trio, terwijl hij tijdens de vorige editie al de prijs voor de beste solist in ontvangst mocht nemen. Door de Catalaanse jazzmuzikantenbond werd hij bovendien gekroond als de Beste Band van 2015.

xavi-torres-trio

Okabe Family:
Genzo Okabe altsax, Miguel Rodriguez piano, Steven Willem Zwanink bas, Francesco De Rubeis drums – muziek: http://www.genzookabe.com/media/
Xavi Torres Trio:
Xavi Torres piano, Vic Moliner bas, Joan Terol drums – muziek: https://xavitorresmusic.com/audiovideo/

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply