Yuri Honing Acoustic Quartet – CD presentatie “Goldbrun”

Yuri Honing Acoustic Quartet – CD presentatie “Goldbrun”

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European vr 16 mrt 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Yuri Honing

Na het succes van Desire, een van de mooiste jazzalbums van de laatste jaren, gooit Yuri Honing het deze keer over een heel andere boeg. Op zijn nieuwe album Goldbrun gaat hij nog meer de diepte in met thema’s als Europa, de vluchtelingenstroom, Germania, de renaissancegedachte en beeldende kunst. 

Met zijn gelauwerde akoestische kwartet, heeft tweevoudig Edison winnaar componist en saxofonist Yuri Honing zijn 22e album opgenomen. In een periode waarin Europa voortdurend onder vuur ligt, verdedigt Honing de Europese geschiedenis en identiteit met een muzikaal verbindend album. Het nieuwe album GOLDBRUN is een ode aan Europa en haar heldendom. Helden in mytische, historische en realistische zin. Tijdens de opname van GOLDBRUN stierf Yuri’s vader – zijn eerste en laatste held.

GOLDBRUN verscheen in september 2017. Een jaar later zal Yuri Honing in samenwerking met Mariecke van der Linden een tentoonstelling van Goldbrun in het Museum de Fundatie in Zwolle presenteren, waarvoor een kapel speciaal deze gelegenheid gebouwd zal worden, met installaties, muziek en schilderijen. GOLDBRUN is in feite een ‘gesamtkunstwerk’: de herwaardering voor de natuur en de mythische heroïek van de 19e eeuw, de dramatiek van Wagner’s Tristan en Isolde en het briljante neo-classicisme van de Vier Letzte Lieder van Richard Strauss zijn allemaal terug te horen in de composities van saxofonist Yuri Honing. Het gehele album is gecomponeerd rondom thema’s met een kleine secunde als het tweede interval. Daarnaast zijn harmonische structuren te horen die op vergelijkbare wijze in de muziek van Richard Wagner en Richard Strauss te horen is, maar tegelijkertijd ook verwijzingen naar John Coltrane’s A Love Supreme.

Het beroemde schilderij van Goethe op een berg gemaakt door Carl Friedrich, een 19e-eeuwse schilder, inspireerde kunstenares Mariecke van der Linden die al het art work voor dit album gemaakt heeft.

Yuri Honing sax, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson bas, Joost Lijbaart slagwerk

.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply