Het Zuidelijk & Paradox presenteren: De Kift, Anton Dautzenberg, The Avonden, Marc van der Holst en Joost Heijthuijsen

Het Zuidelijk & Paradox presenteren: De Kift, Anton Dautzenberg, The Avonden, Marc van der Holst en Joost Heijthuijsen

poetry, Pop Noir wo 13 sep 2017 - gratis entree - entree €5.00 - aanvang 20:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

– Het Zuidelijk en Paradox presenteren een avond vol literatuur en muziek in het licht van de voorstelling Conversations (at the end of the world).
– De Kift speelt een set met adaptaties van het werk van Daniil Charms
– Ook Anton Dautzenberg, The Avonden, Marc van der Holst en Joost Heijthuijsen te zien

In het licht van de voorstelling Conversations (at the end of the world), die op 19 september in Theaters Tilburg in première zal gaan, presenteert Het Zuidelijk een avond vol muziek en literatuur in Paradox Tilburg.

Een van de grootste inspiratiebronnen voor Conversations is de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms. In korte, puntige teksten vol willekeurige en onverwachte wendingen, ontdaan van iedere vorm van logica, en met een flinke scheut zwarte humor, beschreef hij het leven in stalinistisch Rusland. Charms leed zwaar onder de Sovjet-censuur en het werd hem verboden zijn werk te publiceren. Na de val van het communisme werd het oeuvre van Charms echter door velen herontdekt, en inmiddels geldt hij als een van Rusland’s belangrijkste auteurs en is zijn werk van grote invloed op makers overal ter wereld.

Ook de vermaarde Nederlandstalige fanfare-punkers van De Kift kwamen in aanraking met het werk van Charms. Al in 2004 schreven zij het album vier-voor-vier, een opera gebaseerd op Charm’s toneelstuk Elizaveta Bam. Later schreef De Kift nog een aantal adaptaties van Charms’ werk en in Paradox zullen zij dan ook alleen ‘Charms-nummers’ spelen. Daarnaast zullen auteurs met een ‘absurdistisch randje’ act de presencè geven:

Anton Dautzenberg, schrijver uit Tilburg-Noord, zal uit zijn eigen werk voordragen, Marc van der Holst speelt met zijn band The Avonden en zal daarnaast uit eigen werk voorlezen en BT’er (bekende Tilburger) Joost Heijthuijsen draagt een stuk voor uit zijn nog niet uitgekomen debuutroman.

Conversations (at the end of the world) gaat op 19 september in Theaters Tilburg in première. Daarna zal de voorstelling te zien zijn in verschillende steden in Nederland, België en Frankrijk. Kijk voor meer informatie op www.hzt.nl/conversations

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply